Hazara Genocide Archive

Asadullah Khuram

Detailed information

Full Name: Asadullah Khuram
Father's Name: Abdul Wahid
Gender: Male
Age: 18
Marital Status: Single
Ethnicity: Hazara
Occupation: Student
Was living in: Originally From Sar-e-pol Province, but was living in Kabul
Killed on: September 30, 2022
Killed in: Suicide attack, Gunfire
Perpetrators: Unknown
Buried in: Hometown
Country: Afghanistan
Contact facilities (phone, e-mail, residence):
Interview:
Consent letter: No

Asadullah Khuram, victim of

Kaaj Educational Center

A suicide attack at Kaaj educational centre in Barchi, West Kabul, Afghanistan has killed at least 53 people, most of them female students.

یک مهاجم انتحاری ساعت هفت‌ و‌نیم صبح به وقت افغانستان به مرکز آموزشی کاج واقع دشت برچی حمله می کنند و با کشتن نگهبانان مرکز، وارد صنف آموزشی می شوند. مهاجمان ابتدا شماری دانش‌آموزان را زیر رگبار گرفته و سپس یکی از دو مهاجم مواد همراهش را میان جمعیت دانش‌ آموزان منفجر می کند که در اثر آن دست کم ۵۳ دانش آموز، اکثرا دختران، کشته می شوند و ده های دیگر نیز زخمی می گردند.

#انگیزه‌نامه!

من، اسدالله خُرم فرزند عبدالواحد در یک خانواده علم دوست، علم پرور و فرهنگی دیده به جهان گشودم. از همان آوان کودکی‌ام درست از آنجای که اندکِ تفکیک از نیک و بد جهان هستی داشتم، مشتاق بودم تا دنیای بیرون از خود را به خوبی و بیشتر بشناسم. کنجکاوی و پرسش‌های پیِ هم و همیشگی خصوصیات بارز در وجودم بود و هست. همچنان مطرح کردن آن ها در حضور اهل فن و دانش برایم لذت بخش بود و خوشایند. ویژه گی متذکره وادارم ساخت تا راهی مسیر دانش طلبی شوم که خوشبختانه با عزم راسخ و با اعتماد به نفس توانستم این مسیر را ادامه دهم.

از آنجائیکه علاقه‌مندی‌ام به دانش طلبی همه چیز را برایم زیبا جلوه می‌داد توانستم در طول دوازده سال با چالش‌های گوناگونی (که فقط در افغانستان قابل تجربه است) دست و پنجه نرم کرده، درسهایم را ادامه دهم. خرسندم که با تلاش و پشتکار خویش و با تشویق خانواده و دوستانم دوره دوازده ساله‌ای آموزشی یعنی مکتب را با موفقیت خاتمه بخشیده و با مضامین و موضوعات مختلف علمی آشنایی حاصل نمودم.

لازم به یاد آوری می دانم که؛ در زمان دانش آموزی همیشه شاگرد موفق، ممتاز و اغلباً هم اول نمره صنف بوده‌ام. علاوه بر دروس مکتب، به اقتضای فرصت تلاش در جهت علم اندوزی در بخش‌های دیگر علمی جزء برنامه‌هایم بوده‌است؛ در مراکز آموزشی مختلف به آموختن مضامین گوناگون به ویژه زبان و علوم ساینسی مدت‌ها به نسبت علاقه‌مندی که داشتم اشتراک نمودم. در بخش زبان انگلیسی با گذراندن یک دوره تقدیر نامه‌ای را از طرف مدیریت مرکز آموزشی "ارشاد" شهر مزارشریف ولایت بلخ و در مضامین ساینسی از سوی مدیریت مراکز آموزشی "کاج" و "کوثر دانش" کابل پایتخت دریافت نموده‌ام. و نیز در برنامه های مختلف اجتماعی و فرهنگی سهم فعال داشته‌ام که فعلا قادر به اجرای بعضی از برنامه‌ها به شیوه‌ای عالی و درست آن می باشم. در برنامه‌های فرهنگی متنوع به حیث مجری/ گرداننده نقش ایفا کرده‌ام. با کسب تجربه در این راستا چندین مورد موفق به دریافت جایزه به عنوان بهترین مجری در ساحه آموزشی‌ام شده‌ام.

دقیق؛ زمانیکه صنف دهم مکتب را تمام کرده بودم، برنامه استعداد یابی و تقدیر از نخبگان سخن، تحت عنوان مناظره علمی بلخ سال ۱۳۹۸ در سر تا سر ولایت بلخ افغانستان میان تمام دانش آموزان مکاتب این ولایت توسط یک نهاد خصوصی بنام موسسه تغییر و توانمند سازی جوانان افغان برگزار شده بود که من هم یکی از اشتراک کننده‌ها در این برنامه بودم که خوشبختانه با سپری نمودن چندین مرحله، در یک رقابت آزاد میان دانش آموزان مکاتب موفق به کسب مدال بهترین مناظره کننده گردیدم که موسسه‌ای مذکور با اهدای یک مدال به عنوان بهترین مناظره کننده سال ۱۳۹۸ لوح تقدیر و سه بورسیه تحصیلی داخلی رایگان و نیمه رایگان در بخش های زبان انگلیسی، کمپیوتر و فن بیان از من تقدیر نمودند.

در فرایند زمانی دوازده ساله مکتب به تمام مضامین علاقه داشتم و به خوبی موضوعات مختلف گنجانیده شده در کتاب های مکتب را می توانستم درک کنم و این خصوصیت مرا از دیگران متمایز می‌کرد که باعث جلب توجه اساتید می شد و بیشتر تشویق و وادارم می‌نمودند به تلاش و دانش اندوزی.

اکنون با اتمام یک دوره تعلیمی علاقه‌مند ورود به مرحله تحصیلات عالی جهت کسب بیشتر علم و دانش استم. با در نظرداشت استعداد و اشتیاق که دارم رشته پزشکی _ طب معالجوی را برگزیده‌ام و میخواهم در این رشته ادامه تحصیل دهم؛ از دوران مکتب به فکر تعیین هدف و ادامه تحصیل دررشته تخصصی بوده‌ام. در این باره با اساتید خود مشورت نموده و فرم خاص انتخاب رشته تحصیلی را خانه‌پوری کردم. در مورد انتخاب رشته از مشورت‌های عالمانه آقای دکتر محمد عارف صداقت دکترای علوم تربیتی و روانشناسی نیز استفاده کرده‌ام. با توجه به عقب مانده گی افغانستان در بخش طبابت ایجاب می‌کند که جوانان افغان بیشتر در این بخش به تحصیل بپردازند. من هم به عنوان فرد از نسل جوانان افغان خود را در قبال هم وطنانم مکلف و مسؤل می‌دانم تا رسالت انسانی‌ام را در نظر گرفته به اکمال آن بپردازم. عدم موجودیت طبیبان متخصص و دلسوز در این کشور به خوبی محسوس می‌باشد و موضوع نگران کننده و مشکل جدی است که مردم کشورم با آن رو برو است؛ نیک می‌دانید افراد که مبتال به امراض حاد استند در اینجا داکتران قادر به تداوی آنها نیستند و این افراد مجبور اند تا با در نظر داشت هزینه هنگفت و روبرو شدن و مجادله کردن با هزاران مشکل در ممالک خارج از کشور که قادر به معالجه‌ای امراض شان باشند سفر کنند. بسا مواردی، متأسفانه تعداد زیادی از مریضان به دلیل مشکل جدی اقتصادی و نداشتن هزینه سفر و یا هم دلایل دیگر قربانی این معضل مشکل ساز می‌شوند و جان شان را از دست میدهند.

چشم بستن و ندیدن مشکالت مردم کشورم برایم سخت است؛ لذا: مشتاقانه رشته تحصیلی‌ام را طبابت انتخاب کرده و به مطالعات و ادامه تحصیل در این بخش می پردازم تا بعد از فراغت بتوانم در این بخش مشغول کار شده دستگیر و کمک کننده جامعه نیازمند کشورم باشم و با حضور در شفاخانه‌ها و مراکز تحصیلی اشاعه علم کرده و ارائه خدمات نمایم. تا دیگر مردمم نیاز نداشته باشند با هزینه هنگفت و مشکلات فراوان جهت تداوی شان به خارج از کشور سفر نمایند.

به خاطر ادامه تحصیل بهتر نیازمند محیط اکادمیک و اساتید نخبه می‌باشم. بعد از تحقیقات فراوان و کسب معلومات در مورد کشور ترکیه این کشور را برای ادامه تحصیل انتخاب نموده‌ام؛ ترکیه از کشور های پیشتاز در سطح آسیا در بخش های مختلف به خصوص امکانات تحصیلی و تکنولوژی بوده که نیاز های یک محصل را در زمینه های تحصیلی به خوبی میتواند فراهم سازد. ترقی و پیشرفت های چشمگیر ترکیه در بخش طبابت هم از لحاظ تدریس در دانشگاه ها و هم از لحاظ حضور متخصصان طب در شفا خانه‌های ترکیه بیشتر از همه ممالک جهان مرا علاقه‌مند و جذب نموده است که شدیدا مایلم زمان تحصیلی‌ام را در این کشور در بخش طبابت بگذرانم.

فرهنگ مشترک ترکیه با افغانستان و روابط دوستانه این دو مملکت آسیایی اشتیاق مرا در ادامه تحصیل در
کشور دوست - ترکیه دوچند کرده است.
ان شاءالله!

بعد از اتمام دوره دانشگاه و اخذ تخصص در این بخش دو باره به مملکت محرومم برگشته به معالجه و تداوی این مردم محروم از طبابت های تخصصی خواهم پرداخت و تعهد می سپارم که با پایان نمودن دوره دانشگاه و تحصیلات عالی دو باره به کشورم برگشته مصدر خدمت جامعه محروم و نیازمند افغانستان باشم تا گوشه‌ای از مشکلات این جامعه حل گردد؛ چون: یک طبیب حاذق و ماهر که بتواند موفق به تشخیص امراض حاد/ صعب‌العلاج و تداوی آن باشد نیاز مبرم و اساسی مردمم است. از دولت ترکیه و مسؤولین بورس‌های تحصیلی این کشور برای ممالک خارجی خواهشمندم که بنده را همکاری نموده در بخش مذکور پذیرفته و دعوت به ادامه تحصیلات نمایند تا باشد که گوشه‌ای بزرگ از مشکلات جامعه افغانستان رفع گردد؛ مطمئنا کمک و همکاری با علاقه‌مندان علم و دانش در زمینه ادامه تحصیلات، کمک و همکاری به جامعه و مردم افغانستان است.

پیشاپیش از همکاری شما متشکرم با احترام
اسدالله خُرم متقاضی بورسیه در بخش طب معالجوی
۱۱ دلو ۱۴۰۰ / 31January 2022 ......................................... #نوت: عکس در زمستان سرد ۱۴۰۰ توسط دوست و هم اتاقی‌مان انجنیر حسینی عزیز گرفته شده است. ایشان این عکس را بدون این‌که شهید اسدالله خُرم خبر باشد گرفته است. به من فرستادند که نگه‌دارم و بعد از این‌که در رشته مورد نظر قبول شد برایش نشان دهید که چه زمستان سردی را پشت سر گذاشته است و درس خوانده است.

به تعبیر خودش " هیچ‌گونه موانع را نخواهم پذیرفت" که در دفترچه خاطراتش نوشته است، واقعا با استعداد و پرتلاش و سخت‌کوش بود.
Semin Darvish

Semin Darvish

Razia Habib

Razia Habib

Shukria Reza

Shukria Reza

Bahara Yaqubi

Bahara Yaqubi

Zahra Ahmadi

Zahra Ahmadi

Mohammad Tahir Rezae

Mohammad Tahir Rezae

Sayed Naiem Mohammadi

Sayed Naiem Mohammadi

Nazanin Kazimi

Nazanin Kazimi

Hajar Mohammadi

Hajar Mohammadi

Fayaza Amiri

Fayaza Amiri

Shukria Motmain

Shukria Motmain

Nilofar Muradi

Nilofar Muradi

Fatima Mohammadi

Fatima Mohammadi

Zainab Shirzad

Zainab Shirzad

Marwa Asghari

Marwa Asghari

Sadia Nabizada

Sadia Nabizada

Shakiba Mohammadi

Shakiba Mohammadi

Basbibi Yaqoobi

Basbibi Yaqoobi

Shakila Sarwari

Shakila Sarwari

Asma Ahmadi

Asma Ahmadi

Hangama Ahmadi

Hangama Ahmadi

Asadullah Khuram

Asadullah Khuram

Sitara Rezae

Sitara Rezae

Nasrin Gholami

Nasrin Gholami

Laeqa Gholami

Laeqa Gholami

Samira Himmati

Samira Himmati

Humaira Arshadi

Humaira Arshadi

Shukria Hassani

Shukria Hassani

Shogofa Sadat

Shogofa Sadat

Marzia Ataiee

Marzia Ataiee

Bibi Belqis Yaqubi

Bibi Belqis Yaqubi

Alizah Haidari

Alizah Haidari

Shabnam Bakhtyari

Shabnam Bakhtyari

Anisa Aslampoor

Anisa Aslampoor

Rahela Alizada

Rahela Alizada

Mahdia Alizada

Mahdia Alizada

Zahra Ahmadi

Zahra Ahmadi

Zainab

Zainab

Nargis Mohammadi

Nargis Mohammadi

Marzia Mohammadi

Marzia Mohammadi

Freshta Nawrozee

Freshta Nawrozee

Freshta Rezai

Freshta Rezai

Rayhana Mohammadi

Rayhana Mohammadi

Amulbanin Asghari

Amulbanin Asghari

Najiba Safari

Najiba Safari

Nazanin Hajizada

Nazanin Hajizada

Shahrbanu Ahmadi

Shahrbanu Ahmadi

Husnia Azemi

Husnia Azemi

Samira Hussaini

Samira Hussaini

Wahida Haidari

Wahida Haidari

Zahra Amiri

Zahra Amiri

Madina Laiq

Madina Laiq

Latifa Yousufi

Latifa Yousufi

Sabira Ahmadi

Sabira Ahmadi